Friday, March 11, 2011

Just Me..

hari nie jumaat..usually aku sgt happy bila hari jumaat arrive..smua nie coz aku xde class hari nie..best kan2..

tapi tetiba hari nie rasa

trasa cam nk kua tpi aku xnak kua..trasa nak blik umah tapi xble coz aku ada test next week + lab report yang xsiap2(a.k.a. aku xstart wat pun lagi)..gemoki-chan pun xde kat sni..buhsannya..mr gomok je ada..dok tido xbangun2..pamalas punya mr. gomok..xnak carikan awek tok dia..aku plan nak blikan awek tok mr gemok..bila ada awek nnt dia ble kawen pas2 nnt aku ble blikan baby2 teddy bear tok mr gomok so that dia akan ada anak..bijaknya aku..hehehehe..

pagi tadi aku call mama..usually aku akan call home sekali dlm masa 2 hari..aku tnya la mama sal my favorite cat, lily..mama aku ckp dia ketakutan..cian nie..nie smua sbb mama aku mesin kelapa dalam umah..time 2 lily kena kurung dalam kandang dia..dia takut..dia pun meronta2 dalam kandang dia..mama n ayah aku wat buduh je coz diorang xprasan pun dia tgh takut..hehehehe..almost rosak gak la kandang kucing 2 disebabkan keganasan lily..hehehehehe..so since hari tue dia asyik nyorok kat atas bumbung je..ngada punya kucing..

dia mmg antara cat aku yang paling ngada..ada sekor kucing hitam kat kawasan umah aku..kucing nie mmg kerek and otai giler..hobi dia blasah kucing2 kat kawasan umah aku..so 1 hari nie lily lepas ngan bestnya kat atas bumbung..tetiba dia menjerit kuat giler babeng..1 umah aku dah risau..terutama skali mama aku la..then kitorg nmpak lily masuk umah n lepak kat atas palang dalam umah..dia baru je pas kena blasah ngan kucing hitam tu la..kitorg panggil dia turun pun dia xnak..muka dia time tue mmg tunjuk dia tengah takut giler..then awang(kucing fav mama aku) pun naek la kat atas palang tu tok teman lily..awang mmg very kind and gentleman..mlm 2 kitorg mmg risau..takut lily cedera teruk..ye la..kan dia jerit dgn sgt dasyat tadi..the next day dia pun da turun dari palang..aku pun check la badan dia..1 calar pun xde..pelik gak aku,,smlam jerit bukan maen..tgk2 xluka langsung..ampeh toi..dia blakon je lebey..very ngada2..

mama aku cakap awang ada hobi baru..awang nie jenis yang xsuka kua umah..dia lagi suka dok dalam umah n makan...tapi xgemok-gemok pun..skrg hobi baru dia tolong mama aku masak kat dapur..time mama aku masak je dia akan g dapur tok minta makanan..dulu2 if dia lapa dia akan gigit kaki mama aku..tp sekarang dia dah makin maju..kalau dia lapa je dia terus nak panjat mama aku..tapi of cos la xble..dia sempat cakar mama aku je..pas2 mesti la mama aku pelangkung dia..hehehe..padan muka dia..dia nie blagak skit..dia suka mama aku je..dia xsuka aku n ayah aku pun..time mama aku xnmpak aku selalu gak buli dia..hehehe..

k la aku nak p mandi..pasnie nak g tapau kat food court..

xoxo,

mis

No comments:

Post a Comment