Thursday, March 3, 2011

Benda Gila Yang Penah Aku dan Mereka Buat..(II)


trasa nak sambung sal tajuk nie..semalam baru he msg afza..hehehe..

5. pergi konsert PFS

nie time aku form 3..time 2 aku, ella n afza join band..kitorg ada la minat kat sorg mamat nie from PFS..comey gak la dia(tapi sekarang da x comey dah)..Penang Free School ada wat charity concert kat kompleks masyarakat penyayang..xjauh la dari sekolah aku..tambah plak dorg buat time hari jumaat..hari tu lak dak2 asrama aku ble balik umah..so lepas je skolah jari jumaat 2 kitorg pun pegi la prangin mall tok buang masa..konsert 2 malam nnt..jalan2 dalam mall 2..pas2 jumpa snow cap dlm 1 kedai nie..kitorg bertiga pun beli la snow cap 2.design lebih kurang tapi color lain..hehehe..malam 2 time p konsert PFS kitorg pun pkai la snow cap yang baru je beli ptg 2..konsert 2 abeh midnight xsalah aku..malam 2 ayah n abang ipar aku dtg amek kitorg..dak2 nie stay kat umah aku..esoknya aku menghantar dorg g jetty..time konsert 2 kitorg ter'crush' lak kat sorg chinese guy..RAY..dear..still remember him??

6.berkampung kat bilik komputer

time f5 kitorg berempat jumpa 1 port tok melepak2 and study for SPM la kunun..bilik 2 nama je bilik komputer tp xde komputer pun..ada meja je..so kitorg pilih sorg 1 meja..kitorg akan lepak kat bilik 2 b4 g class tok breakfast and waktu malam pas prep..xlama pas2 trus warden aku nak gna bilik 2..so kitorg terpaksa pindah n cari port baru..which is xjumpa pun tempat yg sebest bilik komputer 2..

7. xp sembahyang terawikh kat asrama

kitorg sgt suka berbuka posa kat bilik sama2..kadang2 kitorg buka posa smpai kul 10 malam coz bnyk sgt makanan..tmbah2 time baru blik dari umah..sorg akan bwa makanan tok 4 org..so makanan 2 jadi bnyk giler..pas2 ada 1 malam nie kitorg g toilet pas2 makan..tetiba salah sorg dri kitorg menjerit..aku terlupa lak sapa..msti ella gedik 2 kot..pas2 tetiba je kedengaran suara MAMA YOLKIES dari bawah menjerit balik(aka warden aku marah la)..kitorg pun terus berlari menyelamat kan diri dengan menyorok kat tepi locker aku..rina je yang tetiba hilang..upanya dia g nyorok kat bilik dia..pas2 dia kata time nyorok 2 dia nampak baju terbang(aka warden aku mencampakkan baju2 student yang sidai yang lua bilik)..hehehe..

8. masak meggi goreng..

kitorg sgt suka masak maggi..disebabkan da buhsan ngn meggi biasa kitorg pun masak la meggi goreng..pas da remdam meggi 2, kitorg pun pg la buang air meggi 2 kat bawah dari depan bilik aku..upanya warden aku tgh best tok jalan2 kat koridor bawah..trus dia jerit..ada gak la senior aku yang poyo pun join jerit...nak bodek warden 2 la kot..kitorang dgn slumbernya menyimpan jap mggi 2..pas2 bila da keadaan kembali tenang kitorg smbung makan..hehe..


ermmm..kejap je da khamis(last day of class 4 dis week)

plan aku tok hujung minggu nie(hujung minggu aku start dari hari jumaat coz aku xde class hari jumaat)..hehe..

  • basuh baju(IMP)
  • ganti tido
  • g borong kat pasa malam
  • xnk jumpa ngn budak yang annoying
  • tgk cita
  • online
  • siapkan lab report(IMP)
  • download lagu
  • kemas bilik
  • pakai mask
  • g dating ngan gemoki-chan
  • hantar mr gomok g dobi
tue je kot..hehehe..trasa bz lak..

xoxo,
mis

No comments:

Post a Comment